Vânătorii de fraieri în trafic

Bun găsit dragilor! Astăzi vreau să vă aduc la cunoştiinţă faptul că a apărut o nouă meserie în România, mai exact în Bucureşti. Aceea de "Vânător de fraieri în trafic". Da aţi auzit bine. Este vorba despre nişte oameni care provoacă accidente pentru a câştiga bani. Şi o să vă arăt mai jos un exemplu clar, pe care l-am primit de la un prieten.

Ieri seară am avut neşansa să mă întâlnesc cu cei mai nenorociţi oameni din ţara asta: vânătorii de fraieri în trafic!

Concret: La ieşirea de pe o stradă laterală în faţă la staţia de metrou Aurel Vlaicu... coloană. O maşină îmi lasă loc de ieşire şi îmi face şoferul semn să ies. După ce ies cu jumătate de maşină, porneşte şi se loveste de maşina mea.

Ies din maşină refuzând să cred că se poate întâmpla asta. Din maşina cealaltă coboară un tânăr care nu zice nimic şi se uită la maşini. Eu mă îndrept direct spre el şi îi spun:
- Măi nenorocitule mă laşi să intru şi apoi dai în mine?
La care tipul foarte calm îmi răspunde:
- Nu te-am văzut!

Primul impuls este să-i sparg faţa. Tipul îmi spune:
- Trage la Petrom să ne înţelegem!"

Trag la Petrom şi mă duc la el pus pe fapte mari. Tipul îmi spune foarte calm:
- Hai la poliţie, nu mi-ai acordat prioritate, maşina este închiriată aşa că nu are rost să ne complicăm!

Scoate actele maşinii. Mă uit la maşini şi observ că bara lui era varză, aripile îndoite, un far frecat însă nu era spart. Mă uit la maşina mea.., nimic în partea stângă faţă. Mă lămuresc că plecând de pe loc circa 50 de cm, în viteza întâi nu a apucat să prindă viteză şi a dat în cauciuc (norocul meu, roata era virată).

Îi spun:
- Nu cred că faci asta. Maşina mea nu are nimic. Dispari!
Tipul foarte liniştit îşi notează numărul maşinii şi îmi spune:
- Lasă că mă cauţi tu! Uite ce mi-ai făcut la maşină! Notează-ţi numărul meu!
Nu îmi venea să cred. Notez instinctiv: 0733 380 904, cartelă probabil, mă duc la maşina lui şi mă uit din nou. Era imposibil ca din 50 de cm să loveşti aşa puternic. Îi spun în faţă:
- Maşina a mai fost lovită!"

Tipul recunoaşte şi îmi spune deschis:
- Maşina este închiriată, am casco cu franciză de 99 Euro, facem pe jumătate. Îmi dai 250 lei şi este bine!
Sar în sus şi protestez vehement. Urmează 5 minute de negocieri de genul: "Mă, te dau în judecată! Vin după tine şi nu scapi!" etc...

Tipul bun cunoscător al legii îmi spune:
- Nu te mai agita! Nu ai acordat prioritate. Hai la Poliţie şi ne lămurim!
Îmi dau seama că are dreptate. Avea un martor (era încă unul în maşina, cealaltă, era probabil ajutorul dacă lucrurile se incingeau) iar eu eram singur, nu acordasem prioritate şi nu puteam demonstra că m-a lovit intenţionat.

Trecem la negocieri: Dai şi tu 150 lei şi este bine. Îi spun că nu îi dau bani fiindcă este un nesimţit. Se urcă în maşină să plece, realizez că nu este bine şi îl trag înapoi. Ofertez un cartuş de ţigări. Cere 2, Kent Blue. Mă abţin cu greu să nu sar pe el. Urmează o altă discuţie în care îl fac să înţeleagă că există ţigări mai bune în piaţă. Acceptă până la urmă un cartuş de ţigări.

După ce îi dau cartuşul, îi devin simpatic că doară ne-am înţeles şi îmi spune zâmbind:
- Ai noroc că nu ai nimic la maşină, altfel aş fi scos mai mult de la tine la poliţie!
Îl întreb:
- De ce eşti aşa sigur?
- Fiindcă cu asta mă ocup!
La fel cum tu te ocupi de vânzări, eu mă ocup de accidente uşoare. În zilele bune fac şi 1000 euro pe zi. Îmi spune şi reţeta:
- Maşina închiriată din Feteşti cu asigurare casco (îmi confirmă că este din Feteşti).
Te plimbi la oră de vârf pe înserat prin Bucureşti şi alegi maşini care vin de pe o stradă cu cedează trecerea şi ceva laterale. Se câştigă bine din asta. Am avut şi copii de poliţişti şi şmecheri. Nu ţine nimic la poliţie... îmi spune tipul.

Îi fac o poză la maşină din faţă. Sare ca ars. Îi spun că vreau să mă asigur că nu o să apară probleme. Recunoaşte franc: Boss, ne-am înţeles doar, stai liniştit!
Îmi mulţumeşte şi dispare. Încep să zâmbesc şi îmi spun că a mai apărut o meserie în Bucureşti!

Aşadar, aveţi grijă pe unde umblaţi, căscaţi bine ochii şi nu încălcaţi regulile de circulaţie chiar dacă alţii vă îndeamnă s-o faceţi! Îmi vine să râd când mă gândesc ce ingenioşi suntem noi românii. Facem bani din orice. O zi bună şi fără evenimente!

1 comentarii:

Gabi spunea...

Asta e realitatea.

Trimiteți un comentariu

Copyright © REVICT - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur