O lume pierdută iar alta renăscută

Astăzi am fost prin Brad şi puţin prin Crişcior. Am găsit o lume pierdută, o lume sinistră, un orăşel de munte parcă stins şi părăsit. Vedeai doi, trei oameni pe stradă, chiar mai mulţi câini decât oameni. Blocuri părăsite(cele din poze), ce parcă sunt decupate dintr-un alt context. Parcă se turna un film de groază, iar eu m-am nimerit în mijlocul scenei unde urma să se consume o scenă morbidă. Exact aşa m-am simţit în Crişcior.

La polul opus este Brad-ul. Frate în Brad lumea mişună pe străzi ca goangele. Mulţi probabil şomeri fiind ies la plimbare gură-cască, alţii de la şcoală, alţii cu puradeii şi pirandele după ei, alţii la cărţi în parc, altele la agăţat(Brad-ul este vestit că găseşti să fu-i orice), alţii şi chiar foarte mulţi agenţi de vânzări..fiindcă se ştie: Brad-ul este cel mai tare! Acolo lumea parcă nu are griji, parcă te uiţi la oameni şi-i vezi mai zâmbitori. Nu ştiu cauza şi efectul, dar ştiu că merg în zonă săptămânal şi o fac cu plăcere.

PS: Ştiu la ce vă gândiţi, dar nu de aceea merg cu plăcere în Brad, doar aşa pentru că-mi place!



3 comentarii:

Oigen spunea...

Păcat că sunt zeci de astfel de zone în ţară. Odată cu apunerea regimului comunist, zonele care au avut suport financiar au răsărit şi strălucesc iar celelalte au rămas în paragină, uitate de lume. Păcat că nu se demolează sau restaurează.

RaulPop spunea...

Am fo si eu p`aci cand am venit de la hunedoara anu trecut dar a fost seara, nu prea puteam trage concluzii :))

Lillee spunea...

O doamne...fotografiile chiar ca sunt desprinse dintr-un film horror .

Trimiteți un comentariu

Copyright © REVICT - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur