Suntem laşi şi fricoşi! Mă contrazici?

Doamne, ce asuprită e lumea! Unii au ajuns slugile altora. Spre exemplu vorbeam azi cu o doamnă vânzătoare într-o alimentară dintr-o comună unde principala activitate o constituie agricultura. Îmi spunea săraca femeie că munceşte zilnic de la 8:00 la 22:00. Două zile pe săptămână trebuie să înceapă de la ora 6:30 pentru că atunci primeşte mezelurile. Şi îmi spunea săraca că primeşte 540 lei fără bonuri într-o lună de lucru. Pe lângă faptul că munceşte foarte mult pe mai nimica, mi-a spus o chestie pe care nu am ştiut-o. Cică, în momentul când primeşte mezelurile, spre exemplu o bucată de cârnaţ care costă 6 lei, după 2-3 zile aceeaşi bucată de cârnaţ costă doar 4 lei, pentru că se strânge şi scade în greutate. Normal că diferenţa tot ea o plăteşte.

Mă uitam şi aseară pe la Realitatea cum spuneau că Băsescu, Isărescu şi alţii ştiau de criza economică ce a lovit lumea. Este grav! Este peste limita suportabilă să supravieţuieşti în Ţara asta. Mă întreb oare cât timp va trece până ne revenim?! Mă întreb oare cât mai stăm în case, oare când ieşim în stradă, oare când ne unim şi noi?! Oare ce taxe se vor mai inventa? Oare ar fi posibil să facem grevă toată Ţara odată? Oare cum ar fi să nu mai aprindem televizorul deloc? Oare cum ar fi să nu mai cumpărăm nici un ziar? Oare cum ar fi să nu mai mergem la lucru, să nu ne mai plimbăm cu maşina? Oare cum ar fi să votăm la următoarele alegeri un Principe? Oare cum ar arăta o răscoală în zilele noastre? Oare cum ar fi să facem nişte chestii de genul ăsta toată Ţara, fiecare persoană în parte de-odată?

Mă opresc aici, oricum visez aiurea. Astea nu se vor întâmpla niciodată, pentru că fie că recunoaşteţi sau nu, poporul Român este un popor de laşi. Pe cât suntem de frumoşi ca oameni, pe atât suntem de fricoşi-laşi. Eu personal sunt în aceeaşi oală, sunt laş pentru că nu am cu cine să...! Măcar îmi exprim aici of-ul, altceva...Dumnezeu s-aibă milă de noi!

1 comentarii:

Mihaela spunea...

Nu stiu cat va mai trage pana ne revenim sau daca ne vom mai revenii vreodata cum trebuie. Chiar nimeni nu incearca sa faca nimic pentru aceasta tara, nici macar noi cei care traim in ea. Bine, nu generalizez dar o mare parte sigur se incadreaza mai sus, e pacat.

Trimiteți un comentariu

Copyright © REVICT - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur