Voi credeţi în Dumnezeu?

În seara asta m-am uitat la Patimile lui Issus. Superb film. Are el câteva mici greşeli (un exemplu ar fi, momentul când soldatul roman îi trage braţul cu funia pentru a-i pironi palma dreaptă, iar apoi când îl ridică cu cruce cu tot se vede clar că distanţa de la umăr la locul pironit este una scurtă, iar braţele îi sunt flexibile), dar este un film foarte bun. De fapt cel mai bun dintre filmele cu Issus, fiindcă transpune povestea patimilor sale într-un mod foarte crunt şi care pare foarte adevărat. Bine..clar că nu cunoaştem adevărul.

Eu în fiecare an mă uit la acest film în jurul Sfintelor Paşti. Este un obicei pe care l-am deprins de când a apărut filmul, şi-l voi păstra până voi muri. Este un mod de a-mi mai aminti că pe vremuri când eram copil, aveam nişte bunici credincioşi care m-au învăţat şi m-au crescut un om credincios. Odată cu trecerea timpului, din păcate, abundenţa de informaţii, autoprostirea şi ispitele zilnice, m-au făcut să devin un om simplu, un om cu crezul său propriu, un om onest dar cu păcate.

Mai acum câţiva ani, vorbeam cu prietenii mei sau colegii de liceu despre actorii care joacă rolul lui Isuss. Şi de atunci până acum am rămas cu ideea că toţi cei care joacă acest rol au murit. În seara asta m-am interesat de curiozitate despre actorul din acest film pe numele său James Caviezel. Uite că ăsta nu a murit, din contră este unul din actorii mei preferaţi şi joacă în continuare în filme şi chiar o face bine(vezi Deja Vu, Outlander sau serialul The Prisoner). Despre Maia Morgenstern numai laude. Un rol deosebit pentru ea. Chiar mă simt mândru că a jucat în acest film.

Ar fi multe de povestit pe această temă. Sunt curios vouă ce film cu Issus vă place şi dacă credeţi în Dumnezeu! Aş fi încântat să-mi daţi câteva răspunsuri aici!

Vă pupăcesc şi fiţi milostivi şi buni, căci este săptămâna Patimilor!

5 comentarii:

Gabi spunea...

Super tare. Eu merg tot pe Patimile lui Issus si DA cred in D-zeu.

Unknown spunea...

daca nu ai reusit sa vezi mesajul filmului atunci cam degeaba te`ai uitat. si nu cred in dumnezeu si mi se cam rupe de biserica dar totusi daca cu atat ai ramas tu din tot filmul, distanta scurta de la brat si cum au jucat actorii atunci ma tem ca te`ai cam uitat pe degeaba.

Lillee spunea...

Eu am credinta mea, insa nu mi-o manifest in niciun mod. Nu tin post, nu merg la biserica decat foarte rar... Nu simt nevoia sa dovedesc nimanui cat de credincioasa sunt. Am credinta in suflet. :)

Ca film, tot Patimile lui Issus, aleg.

Anonim spunea...

filmul e frumos daar nu nu cred in dumnezeu:)

Boogie spunea...

Nu prea cred in dumnezeu. Cred in ceea ce face omul cu mana lui. Imi este greu sa cred intr-o entitate. Si la filme de genul acesta nu prea mea uit. Defapt la TV nu ma uit mai deloc.

Trimiteți un comentariu

Copyright © REVICT - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur