Fraţilor NU încercaţi EtnoBotanicele!

NU ETNOBOTANICELOR! Şi când mă gândesc că eram atât de aproape să-mi cumpăr şi eu un pliculeţ, îmi vine să-mi trag o palmă. Haideţi să vedem cam ce sunt plantele astea şi cât sunt de periculoase:

Produsele vândute în magazinele de vise nu sunt făcute doar din plante, ci sunt stropite cu substanţe sintetice, de pildă amfetamine sau metamfetamine. Acestea afectează atât corpul, cât şi psihicul.

Etnobotanicele pot da crize asemănătoare schizofreniei. Din cauza halucinaţiilor, consumatorii pot să devină un pericol pentru ei înşişi şi pentru cei din jur. Unii încearcă să se sinucidă sau să le facă rău celor din familie, fără să fie conştienţi de ceea ce fac.

Problema este că nu este suficient să consume un pliculeţ, după o jumătate de oră consumatorii simt nevoia altui pliculeţ şi din ce în ce mai mult. Fenomenul produselor etnobotanice a luat amploare, ceea ce e normal, având în vedere că substanţele sunt legale la noi, deşi în alte ţări astfel de magazine sunt interzise.

Deşi s-au interzis anumite substanţe etnobotanice, magazinele de vise s-au adaptat rapid noilor condiţii, astfel că au apărut noi produse a căror vânzare nu încalcă nici o lege. Iar preţurile sunt „de criză”, începând de la 5-10 lei, bani pe care orice licean îi are în buzunar.

Şi când te gândeşti că suntem pe locul 4 în Europa ca şi consumatori de astfel de produse! Eu zic să iei atitudine! Dacă mergi într-un club sau altundeva şi-ţi vezi colegul că încearcă să consume aşa ceva, trage-l de mânecă, salvează-i viaţa cu orice preţ! Poate pe moment te va lovi sau te va înjura, dar pe viitor îţi va mulţumi.


6 comentarii:

Gabi spunea...

Bravo pentru articol! chiar sunt periculoase!

Boogie spunea...

M-am documentat si eu in legatura cu ele si sunt foarte periculoase. Mai bine fumez o tigara decat sa bag asa ceva in mine.

Bogdan Vasiliu spunea...

Aia e Boogie. mai bine, încă o ţigară sau un pahar de ceva..decât Etnobotanice.

Oigen spunea...

Recunosc, ca orice tanar din Romania, am fumat iarba, dar nu cred ca sunt singurul. Fiecare a incercat, experimental sau caracteristic varstei cum e sa plutesti. Da fratilor, dar am fumat IARBA si nu prostiile si cacaturile (scuze de limbaj) care se vand in magazinele de vise. Mare dreptate ai Bogdane cand zici ca sunt stropite cu tot felul de pesticide. Nu o sa vezi pe cineva care fumeaza MaryJane ca se arunca de la etaj. Sunt foarte periculoase toate "plantele" ce se vand in WeedShop-uri. Nu am luat in viata mea si nici nu o sa cumpar asa ceva. Am prieteni care din pacate fumeaza asa ceva si s-au distrus. STOP Magazinelor de vise. Stop Ignorantei. Luati atitudine.

Bogdan Vasiliu spunea...

Ai fumat iarbă? :)) Mă uimeşti. Şi ce ai simţit, că tot timpul am vrut să-ncerc? Acuma mai fumezi?:))

Ratusca spunea...

Sincer, eu nu as vrea sa lupt impotriva drogurilor, ci as lupt pentru vindecarea persoanelor afectati de droguri. Ei sunt cei care au nevoie de toata atentia, nu drogurile. Cu cat vrem sa nu se intample acel lucru, cu atat mai repede se va intampla. Nu am incercat sa fumez etnobotanice, nu ma atrag. Sunt convinsa ca nu-s bune, si nici nu imi fac nici un bine. E bine, ca mai intai de toate sa vedem ce anume ne face bine si ce nu, si apoi sa luam decizia pentru acea actiune. Sa aveti multa sanatate, caci e mai bun decat toate.

Trimiteți un comentariu

Copyright © REVICT - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur